Kan loppkalendern vara komplett nu?

LOPP & MOTIVATION

Två nya lopp bokade! Äntligen öppnade först Kolmårdstrailen och Stockholm Trail sina anmälningar, jag har väntat länge på att komplettera min loppkalender för året som kommer. Det är rätt gott om lopp i den nu kan man väl säga, men just de här två sista anmälningarna är till lopp som var riktigt roliga förra året.

De är som namnen antyder traillopp och de ingår i Salomon Trail Tour en serie om 15 lopp som går över hela Sverige. Tyvärr hinner jag inte vara med på alla även om jag skulle vilja. Stockholm Trail-loppet förresten, det ingår i ett helt nytt lopp-projekt som heter Stockholm Challenge. En hel “challenge” består i att man kör tre lopp i tre olika grenar under en helg, nämligen traillöpning, rullskidor och cykel. Klart intressant men jag behärskar mig från att anmäla mig till allt.

Det ska hinnas med mycket i år och många olika grenar

Trail-Kasjon_200I år är det inte bara löpning på schemat. Året börjat med två lopp på längdskidor, eller egentligen tre men jag ställde in premiärloppet Intersportloppet i Mora på grund av kyla och några andra omständigheter. Så blir det ibland, men nu ligger fokus på nästa lopp nu i helgen, Stockholm Ski Marathon följt av Engelbrektsloppet i februari. Sen är det slut med längdskidor för säsongen och dags att fokusera på löpning och andra grenar som kräver tid.

Det är nämligen fortsättning på experimentet med triathlon som gäller. Nu har jag “bara” ett triathlon bokat men det är en halv ironman så det räcker till. Men det kräver träning på både cykling och simning vid sidan av löpningen och med simning så blev det en anmälan till Vansbrosimmet också. Plus en helt galen hinderbaneutmaning med Tough Viking i augusti.

Jag glömde nästan de största utmaningarna

Trail-Kolmarden_200I år är jag anmäld till mitt första marathon. Till två stycken till och med, smart nog. Det börjar med premiär på Stockholm Marathon i början av juni och jag har en hel del att göra för att vara beredd när den dagen kommer. Sen börjar hösten med årets största utmaning, nämligen Axa Fjällmarathon. Det kommer bli något helt enormt att bita i, och det är dels därför jag är anmäld till trailloppen för att få övning.

Joråsåatt… som sagt så är det trångt i kalendern, men jag tror att det finns tillräckligt tid emellan för att det ska bli bra och faktiskt passa med livet och verkligheten också. Ta gärna en titt i loppkalendern och se om något lockar dig också, eller om du har tips till mig på ett lopp jag inte visste om. Förra året blev det några såna spontanbokningar faktiskt.

2013. Nu kör vi – fullt ös!

 

 

4 Kommentarer på Kan loppkalendern vara komplett nu?

  1. Nu har jag också skrivit ner en liten tävlingskalender i ett inlägg. Tack för puffen o inspirationen.

  2. Fullt ös var (nästan) en underdrift tycker jag! ;-)
    Kör hårt!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*