Urban Trail – Lopprapport och video

LOPP & PRESTATION

I höstas när jag som bäst satt och planerade min loppkalender och bokade så många lopp jag kunde i god tid, då upptäckte jag det nya stadsloppet Urban Trail. Traillöpning är ju min favoritgren men det här är ju inte direkt stock, sten, lera eller rötter. Det är ett citylopp befriat från ens det minsta grässtrå, men den gemensamma nämnaren är backar och motstånd – och att springa upp och ner i trappor känns i benen. Jag blev nyfiken och tänkte att det skulle vara roligt med ett både udda och nytt lopp.

Några charmiga missar vid premiärarrangemanget

urban-trail_flaggaAtt det var första gången det arrangerades var förresten tydligt på sina ställen. Till exempel en smula ogenomtänkt nummerlappsutdelning som fördröjde starten. Även inlämning av väskor där man fick riva lappar ur pappersark, hoppas att hitta en penna och komma på något sätt att sätta fast lappen i väskan innan man la den på en stor gemensam hög.

Inget av det där gjorde något alls, det var en skön stämning med peppade löpare och hjälpsam attityd. Det charmigaste av allt var förstås att den utlovade vätskekontrollen som skulle passeras två gånger – helt enkelt missades. Det blev en snackis och kommer garanterat inte missas nästa gång!

Full fart i trappor och på kullerstenar

urban-trail_asfaltLoppet startade i Kungsträdgården, snuddade slottet, över till Riddarholmen och vidare till Södermalm och högt upp med utsikt över vattnet. Tillbaka genom Gamla stan till Kungsträdgården. Två varv om 5 km, med gott om uppförs- och nerförsbackar, trappor upp och ner, kullerstenar men också välbehövliga raksträckor för återhämtning.

Till största del var det förstås avlyst och avspärrat men en del sträckor var allmän plats, och det gav en rätt skön känsla just av “citylopp” att fläckvis kryssa mellan turister med resväskor. Plus att man med bansträckningen och de två varven även mötte andra löpare, både de som låg före och de som låg efter.

Jag kom i mål och är skapligt nöjd

urban-trail_efterTill skillnad mot SpringCross och min lopprapport därifrån så kan jag meddela att jag inte gick i någon backe eller trappa överhuvudtaget, det var löpning som gällde. Och eftersom det var ett premiärlopp med tuff banprofil så var det inte helt lätt att förutse vad en mils löpning skulle landa på.

Jag sprang med 8 698 steg in på 0:49:57 och är nöjd över att jag kunde hålla mig under 50 minuter. Men vad gäller formen så är det fortfarande inte så att jag “flyger”. Det kändes bra fast lite trögt, men det jobbar jag på för fullt nu och kommer lösa sig. Inte minst med tanke på ett planerat träningspass nästa fredag… mer om det i nästa vecka!

2 Kommentarer på Urban Trail – Lopprapport och video

  1. Svägerskan // 2013/04/28 vid 09:58 // Svara

    Snyggt jobbat, Calle! Du gör oss bra sugna! Vad är det för kamera du använder?
    Träna på bra och ta hand om kroppen!
    /Anna & Stefan

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Vi antog och klarade #blogg100-utmaningen! | Webbevakningsbloggen - Webbevakningsbloggen
  2. Ett stadslopp med mycket motstånd - Salomon City Trail - Springcalle.se

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*