Utegym – nu med videoinstruktioner!

TRÄNINGSTIPS

På många träningsanläggningar eller motionsspår i landet så finns det någon form av utegym, förhoppningsvis. I området där jag bor finns det flera stycken och det verkar poppa upp fler hela tiden. Suveränt tycker jag, så enkelt och lättillgängligt och vid det utegym som jag oftast passerar när jag beger mig ut på löppass så är det bara ytterst få gånger som det inte varit någon där och lyft sina stockar. Jag kör själv gärna några övningar efter mina löppass, det är ett bra avslut tycker jag medan jag är varm från löpningen.

Instruktioner och videotips på övningar

Det finns oftast skriftliga instruktioner på en eller ett par övningar på plats, men ibland inte. Då är det ju upp till dig själv att ha koll på någon övning och hur man gör den. Men det kanske inte blir så varierat eller bra heller alla gånger. Jag själv lyckades sträcka mig i axeln rejält när jag lite väl villig kastade mig upp i “monkey bars” för armgång vid ett tillfälle.

Men nu finns lösningen. Jag fick nys om vem som står bakom utegymen i mitt område, de uppstår ju inte med magi faktiskt. Det är dels en firma som bygger dem men också en personlig tränare som står bakom det hela, Magnus Pilegård. Han har satt samman en mängd med videoklipp för både övningar och instruktioner som man kan ta del av. Plus att man kan ställa frågor kring övningarna om man vill och fler videoklipp läggs till vartefter.

Ett arkiv med videoinstruktioner kan du hitta här, men jag delar direkt med mig av filmen för just armgång. Nästa gång jag kastar mig upp så ska jag ta det stegvis som han instruerar, då slipper axeln få stryk hoppas jag.

Utegym-med-instruktioner-Extra

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*