Vad handlar alla kostråd egentligen om? Tips om frukostseminarium

MAT & HÄLSA

Jag är faktiskt inte så intresserad av kost egentligen. Det kanske låter konstigt, det är klart jag är intresserad av mat, vad jag äter och har skaplig koll på vad som är nyttigt och inte. Plus att jag ju har min utmaning med viktnedgången. Det jag menar är att jag inte är engagerad, inte mer än allmänt, i näringsvärden och kost som kunskapsområde inom hälsa. Men faktum är att jag börjar lyfta blicken lite grann och är lite mer nyfiken nu än förut, och det är en perfekt timing att det plötsligt dök upp ett seminarium i ämnet alldeles i min närhet.

När jag inte är “Springcalle” så har jag faktiskt ett jobb också, mitt företag Webbevakning som sitter i kontors- och kommunikationsnätverket Pluralis i centrala Stockholm. Pluralis anordnar seminarium och föreläsningar med jämna mellanrum, och denna gång är området just mat och hälsa med rubriken: vad handlar alla kostråd egentligen om? Maria Sitell, dietist och kommunikationsrådgivare på OakRiver, håller i seminariet. Det är ett kostnadsfritt seminarium som du kan anmäla dig till om du är intresserad, information om anmälan finns längre ner.

Vad seminariet handlar om

Såhär lyder inbjudan: Hälften av Sveriges befolkning är idag överviktiga och följdsjukdomar gräver djupa hål i både människors välmående och i Sveriges ekonomi. Och medierna hänger på. Vi matas med tips om hur vi går ner i vikt på det bästa, enklaste och snabbaste sättet. Ena dagen är det fett som är vägen fram, nästa dag ska vi räkna GI.

Maria Sitell bjuder på en exposé över alla kostråd som florerar och vilka fysiologiska och bakomliggande  förutsättningar som är värda att tänka på för att se helheten kring mat, mättnad, hälsa och folkhälsa. Du får också veta mer om de senaste vetenskapliga rönen för sambandet mellan mat och hälsa.

När, var och hur du anmäler dig

Seminariet hålls på Pluralis, Kungsgatan 29, 4 tr onsdagen 7 maj kl. 07.45–09.00, smörgås och kaffe bjuder vi på. OSA senast 25 april till min jobbmail carl@webbevakning.se.

Mat-och-halsa

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*