Vad har jag gjort? Bokade jag just en ny utmaning med ultrapremiär?

LOPP & PRESTATION

Igår skrev jag om att jag börjar bli nyfiken på ultradistanser. Med tonvikt på “börjar” och “nyfiken”. Sen vet jag inte vad som hände, men det ena ledde till det andra och nu har jag bokat min ultrapremiär. Den 31 maj ska jag springa 53 km på trailloppet Kullamannen som jag skrev om tidigare. Det känns helt galet, pirrigt, nervöst, roligt och kittlar i hela kroppen! Både loppet i sig som ska vara något utöver det vanliga, en riktigt fantastiskt upplevelse. Man kan välja mellan flera distanser på loppet, men 12 km kändes kort för resan, 24 km brant och tekniskt lockade inte, nattloppet är speciellt men jag landade ändå i att ultra får det bli. Herregud.

Nu blir det andra bullar

Jag har fortfarande inte riktigt smält vad jag gjort och vad det innebär, men om sex veckor ska jag springa 5 mil, i terräng. Det blir att skriva om mitt träningsupplägg och ta i ordentligt för att förbereda mig. Jag har läst en del olika lopprapporter både här och där, och det ger en inblick. Först 30 km flack bana med blandat underlag och först därefter så kommer den rejäla utmaningen. Tekniskt och brant, upp och ner med en backe 180 meter rakt upp som tydligen betyder ta sig upp på armar, händer och knän medan man ser upp för stenras från ovan.

Peppad för allt främmande

Hur pigg är man i benen vid det laget? Att efter ett Lidingölopp i distans ta sig an rejäla klättringar på en sträcka utöver en halvmara? Skrämmande och lockande tanke, och en distans jag aldrig någonsin sprungit. Men som sagt, förutom nervositeten är jag riktigt taggad och peppad – det ska bli väldigt kul och en oförglömlig upplevelse, om jag kommer i mål. Dessutom innebär det att jag springer två lopp i Salomon Trail Tour, det känns också roligt eftersom flera lopp jag ville springa krockar med annat.

En video om loppet från 2011, som ger en bild av loppet och upplevelsen.

2 Kommentarer på Vad har jag gjort? Bokade jag just en ny utmaning med ultrapremiär?

  1. Ulrika Eriksson // 2014/04/15 vid 16:59 // Svara

    Kul! tar du med dig Sofia dit också, eller? Hon har ju lovat att komma och heja på mig i maran! ;-) Grymt bra blogg, Calle!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*