Vad jag ska göra när det blir barmark och lite varmare

TRAIL LÖPNING

När det blir barmark ute och lite varmare, då ska jag springa trail! Massor av trail! Jag såg den här videon och fick rejäl längtan efter att springa fritt och långt i naturen. Det som också slog mig och framkallade en tår i ögat, är vad min gamla mormor som inte kunnat gå ordenligt på minst tio år svarade på en fråga. Vi frågade vad hon skulle vilja göra om hon fick önska sig, och hon svarade ”springa, jag skulle vilja kunna springa och hoppa som jag vill, som jag inte kunnat på så länge”. Så jag tänker springa för mormor hela året. Jag tänker passa på att springa och hoppa så mycket jag kan, medan jag kan…

Självklart tycker jag om lopp och utmaningar, men som en av Salomon-teamets medlemmar säger i ett annat klipp: ”I’ll rather run than race” på frågan om vad han skulle välja. Det gjorde intryck och stämmer på mig också när det gäller trail. Där tycker jag upplevelsen och omgivningarna är viktigare och verkligen känns än tider och distanser.

Själva videoklippet är en del av Salomon Running, en Youtube-kanal de satt upp där man kan följa det internationella teamet under året. Det är kul att följa dem faktiskt, även på Facebook. Bland annat har jag ju sprungit några lopp tillsammans… nä, samtidigt som superlöparen Andreas Svanebo som man ser i videon.

Emelie – en imponerande trailtalang

I klippen ser man också Emelie Forsberg, har du koll på henne? En svensk tjej som slagit igenom som en raket i traillöpning. Ett tidigare nummer av Runner’s magazine hade en artikel om henne. Jag hittar den inte digitalt, men andra artiklar finns här, här och här! Hon verkar vara en riktigt tuff tjej och en naturlig supertalang, det ska bli roligt att följa henne tycker jag.

Ta en titt på klippet, luta dig tillbaka och njut av hur löparna använder sig själva och benen som transportmedel i storslagen natur. Jag ”får nöja mig” lite mer lokalt till en början men ser fram emot att låta fötterna upptäcka nya marker under året.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*