Video från träningslördag á la Kinderägg

PEPP & TRÄNING

Igår drog vi ihop till en liten gruppträning. Från början skulle vi varit minst dubbelt så många, men av olika anledningar blev det tre kämpar som nervöst ställde upp på startlinjen. Jag själv, Malin och Johan. Nervösa just på grund av det konstiga namnet, ”kinderäggsträning”.

Jag kallade det så för att det var tre överraskningar i en, som reklamen säger. Jag hade tänkt ut ett träningsupplägg som jag inte talat om i förväg, utan det vara bara att åka med och se vad som skulle hända. Vilket blev lite roligt när Malin halvvägs i upplägget trodde vi var klara… när vi hade det värsta kvar.

Träningsupplägget i korthet var start med en uppvärmning i både lugn takt och ett antal ruscher för att få igång kroppen ordentligt. Sen ett par kilometers löpning i ett spår med principen att springa så hårt man kunde uppför alla backar och hålla farten bortom krönet men i övrigt lugn takt. Lite backintervall med andra ord.

Efter det hade kroppen vaknat, och vi följde upp med en omgång i utegymmet där Johan coachade teknik (som gör att jag har spaghettiarmar idag) och ytterligare ett antal kilometers löpning i lagom takt. Därefter ledde jag självklart bort klungan till min bästis Hammarbybacken för att förtjäna utsikten med svett och flås.

Vi stångade oss uppför och avrundade träningen till slut på toppen med sol, himmel och härlig luft. Underbar dag, starkt och trevligt sällskap och en fin träningslördag!

Jag håller ju på för fullt att få koll på min ”action kamera” och videoredigering, så jag nyttjade tillfället och övade lite. Det blev tre och en halv minuter video:

Musik av Dirty Mischief, Ego Trip (The Story of the Captain)

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*