“Vilket var ditt roligaste lopp?”

UPPLEVELSE

I helgen som gick så fick jag frågan “Vilket var ditt roligaste lopp?”. En enkel och naturlig fråga men svaren krockade i halsen på mig. Det är väl egentligen inget man måste ha ett enda svar på, men ändå känns det så – vilket var det roligaste loppet?

Det svåra är ju förstås att det finns olika sorters lopp. För löpning är det asfalt, terräng, trail och olika distanser till exempel. Men löpning är ju bara en träningsgren, förutom det har jag skidor, cykling, simning och triathlon. Loppen har olika tjusning, är olika stora – men det handlar ju också om förväntningar och resultat, förberedelse, form och upplevelse.

Jag började fundera och gick igenom alla olika lopp jag genomfört, plus på skoj rotade fram de medaljer jag har från lopp som delar ut såna. I vissa fall får man ju en handduk eller buff som pris, de samlar jag inte direkt på. Hur som helst, det är ju faktiskt helt tokigt många lopp på väldigt få säsonger. De allra flesta under 2013. Här är en lista på loppen jag sprungit både en eller fler gånger:

Haninge Trail, Hässelbyloppet, Kolmårdstrailen, Lidingö Triathlon, Lidingöloppet, Midnattsloppet, Parloppet, Premiärmilen, Spring Cross, Stockholm Halvmarathon, Stockholm Kvartsmarathon, Stockholm Marathon, Stockholm Ski Marathon, Stockholm Trail, Stockholms Brantaste, Tjurruset, Tough Viking, Urban Trail, Vansbro Triathlon, Vansbrosimningen, Vätternrundan… (Länkar till blogginlägg om loppen finns här)

När jag fick frågan kände jag spontant att jag ville svara: Vätternrundan som första svar. Därefter Stockholm Halvmarathon. Sen har jag tänkt efter lite till och vill även ha in Tjurruset och Kolmården Trail som svar. Jag kan inte säga bara ett enda. Sen är det ju min upplevelse på just det loppet, inte loppet i sig. Kolmården Trail 2012 och 2013 var väldigt olika upplevelser till exempel, men loppet är riktigt charmigt som arrangemang och väldigt utmanande som bana.

Nä vet ni vad, jag svarar Vätternrundan, det är vad som poppar upp först. Upplevelsen, resultatet, glädjen och bedriften med den absolut längsta fysiska ansträngning i sträck som jag genomfört. Sen finns som sagt många fler roliga lopp med massor av minnen. För “Springcalle” som blivit pepp på Triathlon känns det lite konstigt att det landar i ett cykellopp – men ett måste ju vara just roligast, och massor av andra var absolut roliga!

Sen får vi väl se framåt, det roligaste loppet kanske inte är genomfört än… men jag har hittills inte ett enda lopp bokat för 2014, vi får se vad som lockar.

2 Kommentarer på “Vilket var ditt roligaste lopp?”

  1. I vilket lopp fick man den fina guldklumpen?

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*