Vinter med snölöpning och äntligen Icebugs!

VINTERLÖPNING

Det var ett löfte till mig själv i år, att när det blir dags för löpning på is och snö, då är det dags för ett par Icebugs. Jag har velat ha ett par länge, och även om jag sneglat på alternativa märken nu inför köpet så var det just Icebugs som gällde för det här ändamålet. Visst har jag sprungit med broddar man drar på skorna, men det blev aldrig bra för mig tyckte jag.

Att springa med mina trailskor går fint förstås på snö och när det inte är för kallt. Men nu behövdes botemedel för ren is och ett par rejäla skor för längre turer i mycket snö och kyla. Valet föll på ett par Icebug Pytho2 Buggrip. Stadiga skor, dynamiska metallbroddar, icke-dränerande vilket för en trailsko inte är min favorit men för vinterlöpning i snö vill jag ha det.

Skorna satt som gjutna redan i butiken, och det gjorde de även på premiärturen. Otroligt grepp, både på snö och is, lätta, sköna och riktigt bra passform. Hittills hur nöjd som helst, men många många fler turer återstår – och det ska bli både kul och intressant att se hur vi kommer överrens ute i snö och kyla, och senare slask och is.

Avslutningsvis kan jag säga att skor med bra grepp, trailvarianter eller metalldobbade gör en rejäl skillnad på snö och halt underlag. Det är helt underbart att kunna springa “normalt” och lite säkrare och mer avslappnat med fäste på turerna. Jag får nog säga att köpet var en önskan som äntligen gick i uppfyllelse!

2 Kommentarer på Vinter med snölöpning och äntligen Icebugs!

  1. Härligt att höra att de satt så bra och att fästet var kanon!
    Jag vacklar mellan Inov-8 Oroc och Icebug AnimaBu Grip… Så många skor, så lite tid… ;-)

  2. Ja, så många sorter och användningsområden. Man vill ju ha ett par för olika varianter av löpning och underlag. Sen vill man ha två eller tre uppsättningar av kläder och utrustning, för varje typ av träning.. finns ingen ände, haha.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*