Vintertrail i skog och snö

ÄNTLIGEN TRAIL

Förutom att snön kom och det blev läge att ställa sig på längdskidorna igen, så pågår en del annan träning också. Gymmet är nu regelbundet besökt, men jag har även kommit igång med löpningen igen. Rundor på 6-8 km i lagom takt, flackt och kuperat men också, och med viss skaderisk, vintertrail!

Som jag skrivit tidigare så har jag nyligen kommit igång med träningen igen. Inte minst med draghjälp av en ny träningskompis, det motiverar och får ut mig varje gång. Han är relativt ny när det gäller längdskidor och löpning, och med ny menar jag distanser, tempo och teknik. Det är ju inte så att killen aldrig sprungit eller åkt skidor…

Hur som helst, en grej som var väldigt kul att ta initiativ till var just skogslöpning och trail. Innan snön föll så var vårt premiärpass just en tur rakt genom skogen. Inte helt obanat, utan på stig. Det blev lite tuffare och lite längre än tänkt, men riktigt kul! Ska man igång med löpningen så är trail mycket roligare och engagerande än att springa på grus eller asfalt eller ens i löparspår.

Det är just att spåret är okänt, att man fokuserar på var man sätter fötterna, att det är hinder som ska tas och passeras. Man har fullt upp i nuet och blir inte alls lika fokuserad på när man är framme, hur långt det är kvar, hur länge man hållit på. Skillnaden vi upplevde mellan trail och barnvagnsvänlig grusväg där man ser vägen ganska långt framför sig var påtaglig – så vi ville behålla skogslöpningen som komponent. Det är såklart halare och svårare att se hinder, stenar och rötter i snön, men hittills inga skador.

Återigen visar sig trail som väldigt positivt. Jag har ju blivit riktigt frälst sen tidigare, och är väldigt glad över att vara ute i skogen igen. Snart blir det lite längre distanser och vi ska också ta oss till nya marker och nya stigar att upptäcka. Om det inte har snöat och är nyspårat för skidor… då blir det plågsamt svårt att välja…

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*