Vinterträning, med cykel och fortsatt motivation

GRUNDTRÄNING

Motivation av handduk från Salomon Trail Tour

Idag kom snön och det blev lite kallare. Det blir spännande att se om snön får ligga kvar och om det blir en vit vinter eller brun och regnig som hösten. Snö är fint och skönt på sitt sätt, första snön är det alltid något speciellt med. Men när det kommer till träningen är det både bra och dåligt för min del. Eller dåligt är det väl inte, men det blir en liten omställning i träningen helt enkelt.

Självklart ska jag skaffa mig ett par bra skor för vinterunderlag, nästa vecka ska jag gå och kika på utbudet, det ska bli riktigt kul att välja och vraka. Men det kommer ändå att bli mindre utomhusträning överlag skulle jag tro och då gäller det att hålla motivationen uppe eftersom det är utomhus jag trivs bäst. Ja, man kan åka skidor. Det ska jag göra också, det blir två veckor i Sälen över jul och då ska jag prova ordentligt (har inte stått på ett par längdskidor sen lumpen).

Det blir nog inga skidor i år ändå

Men att köpa skidutrustning och gå ”all in”, det tvekar jag lite inför. Det är mest en ekonomisk fråga, jag har kostat på mig rätt så mycket utrustning under året och ett viktigare inköp kommer bli en landsvägscykel till våren. Det behövs för mitt fortsatta Triathlon-experiment, och om cyklar kan man säga mycket men inte att det är billigt…

Vi får se, jag kanske lånar ihop en skidutrustning och provkör lite ändå om snön får ligga kvar. Men det jag nu har lagt till är att cykla på gymmet. Jag kör inga spinningpass och släppte mountainbike-träningen redan i slutet på augusti, vilket gör att jag behöver köra lite sadeltillvänjning igen märkte jag. Så en vecka består av löpning i olika former, gym, simning och nu även cykling.

Motivation och underhållsträning i vintermörket

Löper gör jag förstås i olika former, backträning, snabbare och lugnare, intervaller och distanspass. Jag får se hur det blir med trailträningen bara. Sen har distanserna blivit kortare efter det sista loppet tidigare i höst. Nu är det som längst 15-18 km, men det är helt okej, jag känner att jag har gått in i en fas av underhållsträning nu under en period. Det viktigaste är att hålla igång, variera och hålla en jämn träningsmängd under veckorna.

Motivationen är fortsatt stark, trots mörker, kyla, regn, långa arbetsdagar och annat som distraherar. Det går bra helt enkelt, men idag på cykelpasset behövde jag lite motivation – så jag hängde upp min lilla lopphandduk från Salomon Trail Tour, närmare bestämt Kolmårdstrailen förra året. Den hade jag för ögonen hela passet, och det funkade bra för att känna syftet med träningen.

Nu finns det mycket mer som väntar nästa år, jag är anmäld till en hel del olika sorters lopp redan och fler kommer det bli! Jag har inte berättat om riktigt alla utmaningar än, men det kommer…

 

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*